130 studenten duiken in de wereld van high-tech houtbewerking bij HOMAG

Op 11 december opende OPTIMAT Group de deuren naar de HOMAG-fabriek in Herzebrock voor een groep van 130 enthousiaste studenten en docenten. De excursie bood hen een exclusieve inkijk in de productie van geavanceerde CNC-machines en andere baanbrekende technologieën.

Leerlingen en leerkrachten van het ROC van Twente, Techniekhuis Twente, Stichting RIBO Restauratie & Innovatie, Technische Schule Steinfurt en BTA Ahaus maakten gebruik van deze kans om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van houtbewerkingstechnologie te verkennen.

Bezoek HOMAG fabriek

De hoogtepunten van de rondleiding omvatten een rondleiding door de HOMAG fabriek, waar state-of-the-art CNC-machines worden ontwikkeld. Robin Kerkhof en Ron Splinter gaven namens onze firma inzicht in het productieproces en de geavanceerde technologieën die worden toegepast om hoogwaardige machines te produceren die voldoen aan de eisen van de moderne industrie.

Gruppenbild_2_Kooperation_Niederlande-Deutschland_HOMAG_OPTIMATGroup-scaled
Gruppenbild_Kooperation_Niederlande-Deutschland_HOMAG

HOMAG Competence Center

Een ander opmerkelijk hoogtepunt van de excursie was het bezoek aan het nabijgelegen ‘HOMAG Competence Center’, waar diverse machines werden gedemonstreerd, waaronder CNC-machines, boormachines, kantenaanlijmers, opdeelzagen en diverse belaadsystemen. Dit bood de studenten en docenten een unieke kans om de machines in actie te zien en de innovatieve toepassingen ervan te begrijpen.

Het ‘HOMAG Competence Center’ fungeert als een vooraanstaand centrum voor innovatie en demonstratie van geavanceerde houtbewerkingsmachines. Hier delen experts van HOMAG hun kennis met bezoekers, niet alleen door machines te tonen, maar ook door middel van trainingen, workshops en andere evenementen.

Groot belang aan educatieve ondersteuning

Bij OPTIMAT Group leggen we een sterke nadruk op educatieve ondersteuning. We geloven dat de toekomstige generatie vakmensen de kans moet krijgen om volledig vertrouwd te raken met innovatieve oplossingen.

Door initiatieven zoals deze mogelijk te maken, streven we ernaar niet alleen technologische innovaties te delen, maar ook een brug te slaan tussen theorie en praktijk. Het is van essentieel belang om scholen en studenten te ondersteunen in hun educatieve traject, zodat ze kunnen gedijen in de snel evoluerende wereld van geavanceerde technologieën en vakmanschap.