Bansse Interieurbouw verkiest HOMAG voor efficiëntie en kwaliteit

Bij Bansse Interieurbouw hebben ze onlangs opnieuw de keuze gemaakt voor een HOMAG-machine. Het bedrijf uit Zwijndrecht verwelkomde in 2020 zijn eerste HOMAG, de EDGETEQ S-380, en heeft recentelijk de SAWTEQ S-300 in gebruik genomen.

Tijdens ons interview met eigenaar Alain Bansse, kwamen verschillende interessante inzichten naar voren over waarom ze voor HOMAG hebben gekozen en hoe deze keuze hun productie en bedrijf heeft beïnvloed.

Uniformiteit in het atelier

Een opvallend voordeel voor Bansse Interieurbouw is het feit dat ze nu dezelfde machines in hun productieatelier hebben. Dit geldt zowel voor de bediening als de interface, wat heeft geresulteerd in een gestroomlijnde productieomgeving en vereenvoudigde bediening.

Een van de belangrijkste redenen voor hun keuze was de onbetwistbare kwaliteit van de HOMAG-machines. Deze presteren uitstekend, zelfs bij veeleisende bewerkingen, wat uiteindelijk resulteert in superieure eindproducten voor de klanten.

HOMAG als maatstaf

Bansse Interieurbouw beschouwt HOMAG als een toonaangevend merk in de houtbewerkingsmachinesector. Deze machines bieden niet alleen verbeterde prestaties, maar dragen ook bij aan de uitstraling van het productieatelier en maken indruk op klanten die de fabriek bezoeken.

“De esthetische waarde van HOMAG-machines is nog een aantrekkelijk aspect. Ze zien er niet alleen functioneel uit, maar dragen ook bij aan de algehele uitstraling van de productielocatie. Dit wordt echt wel gewaardeerd door onze klanten en versterkt alleen maar het imago van Bansse Interieurbouw.” – Alain Bansse

Alain Bansse (Bansse Interieurbouw) en Peter van Zijp (OPTIMAT Group)

Bansse Interieurbouw legt de nadruk op de verbeterde kwaliteit van hun producten dankzij de HOMAG-machines. De eindafwerking kan nu nog verfijnder worden verzorgd, wat de algehele klanttevredenheid ten goede komt.

Bansse_SAWTEQ_OPTIMAT

Het bedrijf spreekt lovend over de begeleiding en ondersteuning van HOMAG bij de aanschaf en aanpassing van de machines. De besluitvorming verliep grondig, met een duidelijke afweging van voor- en nadelen, en transparante communicatie.

Hoewel de keuze voor de SAWTEQ S-300 weloverwogen was en enkele maanden van opties overwogen werden, kijken ze nu uit naar een verdere stap door ook hun CNC-machines naar HOMAG te upgraden op korte termijn.

Technologische efficiëntie als concurrentieel voordeel

Bansse Interieurbouw streeft er dagelijks naar om te groeien en up-to-date te blijven, niet alleen in capaciteit, maar ook in technologische efficiëntie.

Samengevat, de keuze voor HOMAG-machines heeft Bansse Interieurbouw duidelijk geholpen om efficiënter te werken en de productkwaliteit te verbeteren. Het bedrijf kijkt vol verwachting uit naar verdere groei en modernisering van hun machinepark met HOMAG als onmisbare partner.