“Efficiënter werken is belangrijker dan ooit in onze sector”

Nabeschouwing HoutPro+ 2022.

De materiaalprijzen blijven hoog en ook het energieverbruik weegt erg zwaar door op de productiekosten van interieurbouwers. Logisch dus dat het weggooien van materiaal eigenlijk vermeden moet worden. Met enkele innovatieve machines en hoogtechnologische software ondersteunt OPTIMAT Group die missie. Op HoutPro+ toonde de HOMAG-verdeler zijn topmachines.

Beursstand_OPTIMAT_HOUTPRO_2022

De economische crisis en de torenhoge energieprijzen hebben hun impact op de interieurbouwsector. Dat merkte OPTIMAT Group ook tijdens HoutPro+. “Bedrijven trekken selectiever naar een beurs”, vat marketing manager Jelle Bastiaansen samen. “Vroeger kwam een volledig sales team voor een hele dag naar een beurs. Vandaag is dat steeds vaker slechts één verantwoordelijke. In dat kader is het belangrijker dan ooit om je meerwaarde duidelijk en tastbaar te tonen. En dat deden we.”

Minder machines, meer impact

Op vorige beurzen bracht OPTIMAT Group vaak een tiental machines mee. Voor HoutPro+ maakte de HOMAG-expert een selectie van slechts vier machines. Die zijn er stuk voor stuk op gericht – met de beste software en aandacht voor details – de efficiëntie in het atelier te verhogen. Dus: optimaal materiaalgebruik met minder verlies. “Die aanpak sloeg aan”, zegt Jelle Bastiaansen.

We kunnen dus terugkijken op een beurs met kwalitatieve leads.”

De Nederlandse markt is sowieso al lang bekend terrein voor OPTIMAT Group. HOMAG is en blijft een premiummerk voor elke schrijnwerker. Een vlottere en nauwkeurige productie, die zowel zuinig is qua energie- als qua materiaalgebruik, is waar het om gaat. Precies daarvoor is OPTIMAT Group de betrouwbare en proactieve partner.

“We volgen de innovaties op de voet om de vakman nog beter te ondersteunen in het stroomlijnen en verbeteren van zijn productie. Van advies en technische bijstand tot het leveren, installeren en onderhouden van HOMAG-machines”, besluit Jelle Bastiaansen.

OPTIMAT_HOUTPRO_2022

Publicatie: Louwers Media Group

Tekst: Stephanie Demasure

Beelden: OPTIMAT Group