Hoogtechnologische oplossingen van OPTIMAT GROUP trekken aandacht tijdens Innovation Days

Actuele uitdagingen als – levertijd van grondstoffen, prijsstijgingen en de zoektocht naar voldoende, geschoold personeel – zijn sterk aanwezig bij onze industriële klanten, KMO’s en gespecialiseerde interieurbouwers.

De vraag naar optimalisatie van zowel het machinepark als de productie leeft sterker dan ooit. Dat was duidelijk merkbaar tijdens deze succesvolle editie van de Innovation Days, de vertrouwde huisbeurs van OPTIMAT GROUP.

Bezoekers bleken meer dan ooit op zoek naar een antwoord op bovengenoemd vraagstuk.

OPTIMAT biedt daarop het antwoord. Dankzij digitalisatie bieden we heel toegankelijke oplossingen voor grote en kleine spelers op de markt. De volledige werkvoorbereiding van ontwerp tot optimalisatie en machinebesturing – kan in één flow gedigitaliseerd worden. Op deze manier kan u als klant heel veel tijd winnen bij de werkvoorbereiding én wordt de foutenmarge flink gereduceerd.

OPTIMAT - Innovation Days 2022

Nieuwigheden in de kijker

Onze primeur lokte tal van bezoekers naar deze editie van de Innovation Days. Onze volledig, eigen ontwikkelde autonome cel bestaat uit twee verticale CNC’s, gekoppeld aan een robot en sorteercel. Deze top-notch installatie, met een zeer interessante ROI, triggerde heel wat ondernemers en productiemedewerkers.

Onze Nederlandse klanten mochten tijdens HoutPro+ al een glimp opvangen van de Heesemann breedbandschuurmachines. Nu was het de beurt aan onze Belgische klanten. Dit premium merk vormt een zeer mooie aanvulling op het gamma van HOMAG en bekrachtigt verder onze strategie voor het leveren van topmerken, inclusief alle serviceaspecten.

Van machineleverancier naar technologiebedrijf

We delen onze knowhow van machines en expertise in werkvoorbereiding met onze klanten, zodat er een maximale output kan worden gegeneerd uit het machinepark en de medewerkers. Door een opmerkelijke technologische evolutie, is ook onze leverancier HOMAG zich verder gaan toespitsen op de ontwikkeling van zeer gebruiksvriendelijke en toegankelijke digitale oplossingen.

Met 35 servicetechnici én een team van specialisten die (preventief) waken over de werking van uw productieketen, gaat onze dienstverlening nog een stap verder. We begeleiden u graag in het hertekenen van uw productieflow binnen de werkplaats. Daarnaast scholen we uw werknemers graag bij in het gebruik van software.

OPTIMAT - Innovation Days 2022

Samen voor een hoger rendement

De manier waarop u uw machine en digitale oplossingen inzet, bepaalt het voordeel van uw organisatie ten opzichte van de concurrentie.

“OPTIMAT verdeelt al meer dan dertig jaar exclusief HOMAG in de Benelux. Deze focus houden we aan met een zeer bewuste reden. Het stelt ons in staat om een heel grote kennis te verzamelen over de producten, de machines en alles die hiermee gepaard gaat. Die gebeitelde kennis, kunnen we duidelijk communiceren in onze opleidingen naar de klant.” – Alexis Dirix, CEO