Nieuws

OPTIMAT Group is uiteraard aanwezig tijdens LIGNA in Hannover

Goed nieuws: op LIGNA in Hannover staan diverse gerenommeerde merken die OPTIMAT Group vertegenwoordigt. De ideale gelegenheid dus om daar alle opties te bekijken en samen met een OPTIMAT-vertegenwoordiger inspiratie op te doen voor je eigen atelier. Kortom… op naar Hannover!

Al jarenlang staat OPTIMAT Group vooral bekend om zijn exclusieve dealership van het premium machinemerk HOMAG.

“We denken actief mee over productie-oplossingen voor de houtverwerkende en kunststofverwerkende industrie”, zegt salesmanager Peter Van Zijp. “Om die missie elke dag waar te maken evolueren we steeds meer in de richting van een technologiebedrijf. Onze inhouse expertise en proactieve aanpak laten ons toe om 95 procent van de oplossingen zonder hulp van HOMAG op te lossen. Zo heeft de eindklant maximale flexibiliteit en korte communicatielijnen voor zijn eigen productieoptimalisatie. Voor kmo’s ontwikkelen we bovendien robotoplossingen van eigen fabricaat.”

Ruime vertegenwoordiging

Om een breed assortiment aan hoogwaardige machines en gebruiksvriendelijke software aan te bieden, sloot OPTIMAT Group door de jaren heen sterke samenwerkingen met tal van sterke merken. Een aantal van die kleppers zal op LIGNA een eigen stand hebben.

Daar staat OPTIMAT Group de bezoekers graag te woord.

“Op weg naar een optimale workflow en een ‘digital factory’ zijn heel wat stappen mogelijk. Door samen met ons tijdens de beurs op ontdekkingsreis te gaan, krijg je als professional zicht op alles wat mogelijk is voor je. We zoeken de passende antwoorden voor jouw uitdagingen en gaan zo samen voor groei”, aldus Peter.

HOMAG - Digital Factory
CENTATEQ N510

Zo vervoegen onze collega’s de stand van HOMAG in Hal 14. Daar maak je onder meer kennis met de nieuwste verticale CNC-oplossing DRILLTEQ V-310 met robotbelading. Ook de compleet vernieuwde CNC-nestingoplossing CENTATEQ N-510 en N-210 kan je bij HOMAG in werking zien, net als het instapmodel van de CNC-bewerkingsmachine P-110.

Daarnaast zijn er de eenvoudige vacuüm beladingsoplossingen voor zaagmachines en de vele mogelijkheden van de ‘digital factory’.

Bovendien zijn de dochterbedrijven van HOMAG, waarvan OPTIMAT Group eveneens verdeler is, ook aanwezig op de beursvloer. Bij Weinmann vind je slimme en praktische oplossingen voor de hout- en constructiebouw. System TM en Kallesoe richten zich dan weer meer op de kozijnenbouw.

“HOMAG is één van onze sterke merken, maar zeker niet het enige”, benadrukt Peter Van Zijp. “Op de stand van Heesemann kun je ons ook ontmoeten. Hun industriële schuurmachines voor hout en metaal zijn bij de beste in de markt. Met trots mochten we deze Duitse technologie en betrouwbaarheid aan ons portfolio toevoegen.”

Heesemann presenteert tijdens LIGNA zijn premium schuuroplossingen, met de nieuwst instapper SWT-100 op het voorplan.

DE STANDS OP EEN RIJTJE

Om je beursbezoek en je netwerkmomenten met het team gemakkelijker te maken, zetten we nog even de stands op een rijtje:

HOMAG: Hal 14, stand H16

Weinmann: Hal 13, stand C18

System TM en Kallesoe: Hal 27, stand H75

Heesemann: Hal 14, stand H75

Bron: Binnenwerk

Tekst: Stephanie Demasure

Beelden: OPTIMAT Group en HOMAG